"Ei enää koskaan naurettavia laihdutustuotteita"
 

 

Olen ensimmäinen, joka myöntää etten itse todellakaan syö täydellisesti. Syön silloin tällöin roskaruokaa, nukun vähän ja olen aika ajoin stressaantunut. Samalla olen kiinnostunut hyvinvoinnista ja sen lisäämisestä. Koen, että pääosa tuotteista, joita markkinoidaan ratkaisuiksi ihmisten ongelmiin eivät todellisuudessa tarjoa minkäänlaista apua. Eniten sieppaa hevon#@%k@, jota voi myös laihdutusteollisuudeksi kutsua.

Lähes kaikki markkinoilla olevat tuotteet laihduttamiseen liittyen ovat lähinnä tapoja rahastaa ongelmalla, johon tarjotaan pseudoratkaisuja. Laihdutustuotteet pohjautuvat väärin lähtökohtaoletuksiin kehon toiminnasta. Laihduttaminen aiheena on niin kliseinen ja täynnä huijareita, että mietin pitkään ennen kuin edes uskalsin ryhtyä tutkimaan koko aihetta. Olen pelkkä lääketieteen opiskelija ja fysioterapeutti, mutta kesällä päätin tehdä jotain asialle.

Olin vuonna 2012 liikuntalääketieteellisessä keskuksessa töissä, jossa ymmärsin kuinka kiinnostuneita ihmiset olivat laihduttamisesta ja hyvinvoinnistaan. Tuolloin jäi kytemään mielenkiinto aihetta kohtaan.

Aloitin lukemaan tutkimuksia, tekemään muistiinpanoja ja lopulta päädyin kirjoittamaan sivutolkulla aiheesta.  Yllätyksekseni suurinosa mitä olin ajatellut tietäväni laihduttamisesta ei pitänytkään paikkaansa.

Tutkimustulokset olivat äärimmäisen mielenkiintoisia. "


Mukana on myös ravitsemustieteiden opiskelija Oskari Vilpponen. Oskari suorittaa kuvassa sinun hyvinvointisi puolesta vaarallista tieteellistä koetta, joka vaatii asianmukaisen suojavarustuksen. Tästä lisää myöhemmin.

Olisikohan jo aika lopettaa hevonp@s£@sta maksaminen ja oman energian tuhlaaminen?

Jokohan olisi aika siirtyä hyvinvoinnin kivikaudelta nykypäivään: maa ei ole litteä; eikä ”vähemmän syöminen ja enemmän liikkuminen” johda välttämättä pysyvään laihtumiseen. (Friedman 2004)

Fakta on, että syömiskäyttäytyminen ja kehonpaino ovat tarkasti hormonaalisesti säädeltyjä. Manuaalisesti kaloreita laskemalla on vaikea voittaa järjestelmää, jonka tarkoitus on juuri minimoida laihdutuksen vaikutukset. Omaa biologiaa on hankala  voittaa tietoisesti tahdonvoimalla.

Laihdutuskuurit epäonnistuvat, koska säätelyjärjestelmä havaitsee vähentyneen rasvamassan ja pyrkii palauttamaan sen väkisin ennalleen (Guyenet, S.J. 2012).

Jos haluat lihoa niin suosittelemme lukemaan uusista ihmedieeteistä ja kokeilemaan erilaisia huuhaa tuotteita. Samalla kannattaa suunnata pois näiltä sivuilta, koska löydät parempia ohjeita lihomiseen jostain muualta.